ua en ru

РФ відмовилася визнати позов "ПриватБанку" Коломойського по Криму

РФ відмовилася визнати позов "ПриватБанку" Коломойського по Криму Фото: Власник "Приватбанку" Ігор Коломойський

У Мін'юсті РФ пояснили відмову тим, що позов "не обґрунтований"

Міністерство юстиції Російської Федерації відмовилося визнати позов "ПриватБанку" українського бізнесмена Ігоря Коломойського через анексію Криму, передає РБК з посиланням на прес-службу відомства.

"Позов ПриватБанку проти Російської Федерації, поданий в міжнародний арбітраж при Постійній палаті третейського суду (Гаага) не може бути розглянуто на підставі міжурядової угоди від 27 листопада 1998 р. між Росією та Україною про заохочення та взаємний захист інвестицій. Відповідно, угода не може служити підставою для формування арбітражу для врегулювання спору", - повідомили в прес-службі Мін'юсту РФ.

Повідомляється, що стаття 9 угоди, на яке посилається Мін'юст, каже, що інвестор однієї з країн, що підписали його, може звернутися в міжнародний арбітраж з позовом до іншої країни про захист своїх інтересів.

Як пояснили в Мін'юсті РФ, термін "інвестиції" в угоді означає всі види майнових та інтелектуальних цінностей, які вкладаються інвестором однієї договірної сторони на території іншої договірної сторони згідно з її законодавством.

"Майно, що є предметом спору, знаходиться на території Республіки Крим та в місті Севастополі, які раніше входили до складу України, а в даний час за результатами волевиявлення народу входять до складу Російської Федерації. Відповідні відносини не можуть регулюватися угодою", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в прес-службі зазначили, що Російська Федерація не визнає юрисдикцію міжнародного арбітражу при Постійній палаті третейського суду щодо розгляду цього спору.

Зазначимо, вчора, 8 липня, "ПриватБанк" заявив про позов до РФ з-за анексії Криму. Сума позову і розмір втрат банку у Криму поки не уточнюється.