ua en ru

У РФ назвали причину аварії ракети "Союз"

У РФ назвали причину аварії ракети "Союз" Фото: запуск ракети "Союз" (roscosmos.ru)

Пошкодження датчика при збірці на Байконурі могло стати причиною аварії

Помилки при складанні російської ракети "Союз ФГ" на Байконурі допущені фахівцями ракетно-космічного центру "Прогрес", могли спровокувати аварію при запуску корабля "Союз МС-10" до МКС. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на росЗМІ.

Фахівцями попередньо встановлено, що при складанні РКЦ "Прогрес" пакету у складі бічних блоків першого ступеня і центрального блоку другого ступеня в монтажно-випробувальному корпусі на 112-му майданчику космодрому "Байконур" міг бути пошкоджений кінцевий датчик на одному з бічних блоків.

Зокрема, зазначене порушення призвело до невідкриття кришки реактивного сопла для відведення бічного блоку від центрального блоку.

Нагадаємо, на сайті NASA повідомлялося, що 11 жовтня в 11:40 за київським часом з космодрому "Байконур" у Казахстані стартувала ракета-носій "Союз". Як зазначається, ракета-носій повинна вивести на орбіту корабель "Союз МС-10" з двома членами екіпажу для МКС.

Під час старту ракети "Союз" до Міжнародно космічної станції сталося аварійне відключення двигунів другого ступеня. Зокрема, під час запуску пілотованого корабля "Союз МС-10" сталася позаштатна ситуація. Спрацювала система аварійного порятунку, корабель "Союз МС-10" здійснив посадку в Казахстані по трасі польоту.