ua en ru

РФ наполягає на відповідність режиму транзиту товарів з України до норм СОТ

РФ наполягає на відповідність режиму транзиту товарів з України до норм СОТ Фото: транзиту українських товарів через РФ

У Міністерстві економічного розвитку РФ відзначили, що Україна офіційно не зверталася з вимогами відновити колишній режим

Заходи, введені Російською Федерацією 1 січня 2016 року у відношенні транзиту українських товарів, що не суперечить нормам Світової організації торгівлі (СОТ). Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку РФ.

"За формою (офіційно) Україна до нас не зверталася, - пояснили в міністерстві. - А по суті, режим транзиту з України через РФ у Казахстан, дійсно, дещо відрізняється від транзиту інших країн. Цей режим встановлено указом президента РФ від 1 січня 2016 року. Згідно з ним, до транзиту товарів, що слідував з України, застосовуються деякі додаткові вимоги. Зокрема, він повинен заходити в РФ через Білорусь і підлягає опломбуванню з використанням системи ГЛОНАСС".


У російському відомстві зазначають, що дані вимоги не виходять за рамки статті 5 ГАТТ СОТ, що регулює транзит.

"Ця стаття не забороняє введення додаткових вимог, спрямованих на забезпечення схоронності вантажу в транзиті", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЕС, США і ще 6 країн вимагають від РФ скасувати транзитні обмеження проти України.

При цьому, у МЕРТ України повідомили, що делегація Росії не надала аргументованих пояснень своїм діям. Читайте новости України на РБК-Україна сьогодні.