ua en ru

РФ має намір продовжити переговори з Україною щодо співробітництва в торгівлі

РФ має намір продовжити переговори з Україною щодо співробітництва в торгівлі Фото: міністр економіки РФ Олексій Улюкаєв

Росія буде ініціювати переговори в 2016 році після набрання чинності ЗВТ Україна-ЄС

Російська Федерація має намір продовжити в 2016 році переговори з Україною щодо співробітництва в сфері торгівлі. Про це після тристоронніх консультацій Україна-ЄС-Росія заявив міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв, передають російські ЗМІ.

"Безумовно, ми будемо працювати... зустрічатися, будемо обговорювати, будемо вести переговори, тільки вони будуть вестися вже по той бік Рубікону в ситуації, коли буде імплементовано основне положення торговельно-економічної частини угоди про торгівлю України та ЄС з одного боку, і з іншого боку - Україна перестане користуватися преференційним режимом", - зазначив Улюкаєв.

За його словами, Росія буде уточнювати ризики від запровадження санкцій проти України з 1 січня 2016 року. Він зазначив, що за підсумками 2015 року обсяг торгівлі з Україною навряд чи перевищить 12 млрд доларів.

Нагадаємо, раніше глава МЗС України Павло Клімкін виключив нові переговори з РФ щодо ЗВТ Україна-ЄС на політичному рівні.