ua en ru

У РФ почнуть відключати електроенергію через окупований Крим

У РФ почнуть відключати електроенергію через окупований Крим Фото: у Росії будуть відключати електроенергію через Крим (РБК-Україна)

Курорти Краснодарського краю знеструмлять у вечірній час заради енергопостачання Криму

У Краснодарському краї Російської Федерації почнуть відключати електроенергію через її нестачу в окупованому Криму. Про це йдеться в повідомленні крайової адміністрації.

Повідомляється, що влада Краснодарського краю вводить відключення електроенергії в період пікового навантаження з 20:00 до 23:00 в Новоросійську, Анапі, Геленджику, а також у Кримському, Абінському, Слов'янському, Красноармійському та Темрюкському районах. Також повідомляється, що дані обмеження вводяться відповідно до рекомендацій Міненерго Росії, щоб не порушити постачання Криму у зв'язку зі спекою. Відключення електроенергії будуть носити точковий характер.

"Дана міра введена за рекомендацією Міненерго РФ для стабілізації перетоків потужності, недопущення пошкодження обладнання і порушення стійкості паралельної роботи з Єдиною енергетичною системою Росії енергосистеми Кримського півострова", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в окупованому Криму знову ввели віялові відключення електроенергії. У зв'язку з цим мешканців півострова закликають скорочувати споживання електрики у вечірній час.