ua en ru

РФ уникає обговорення організації контролю на російсько-українському кордоні

РФ уникає обговорення організації контролю на російсько-українському кордоні Фото: Олена Зеркаль розповіла про відмову російської сторони обговорювати контроль кордону

План України щодо створення низки баз для СММ ОБСЄ підтримали Німеччина та Франція

Російська Федерація уникає обговорення триступеневого плану України щодо організації низки баз для спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, за допомогою яких можна буде контролювати кордон. Про це повідомила заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль в ефірі "5 каналу".

Зокрема йдеться про забезпечення розміщення відповідного обладнання, аби мати змогу контролювати точки ризику - автомобільні та залізничні шляхи.


При цьому Зеркаль повідомила, що пропозиція української сторони була підтримана Францією та Німеччиною.

"Наша позиція була підтримана з боку Німеччини і Франції. Звичайно, що Лавров був неготовий обговорювати посилення. Він говорив про те, що можливо треба посилити, водночас не йшлося про кордон. Вони весь час уникають того, щоб вести дискусію щодо кордону, вони переводять це все в іншу площину", - розповіла заступник глави МЗС.

Нагадаємо, у ОБСЄ є кілька нових пропозицій у сфері безпеки на окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях.