ua en ru

РФ може використовувати навчання в Білорусі для нападу на Україну, - Полторак

РФ може використовувати навчання в Білорусі для нападу на Україну, - Полторак Фото: Степан Полторак (mil.gov.ua)

Полторак назвав загрозою проведення російсько-білоруських навчань "Захід-2017"

Російсько-білоруські навчання "Захід-2017" можуть бути використані для нападу на Україну і країни, які мають спільний кордон з Росією. Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак, передає пресс-служба Міноборони.

"Майбутні навчання "Захід-2017", які планує провести Російська Федерація, надзвичайно потужними. Вони можуть бути використані, щоб почати агресію не тільки проти України, а й проти будь-якої країни Європи, має спільний кордон з Росією. Генеральний секретар НАТО розповів про те, які загрози вони бачать, і повідомив, що угрупування НАТО в Східній Європі буде посилена. Звичайно, зі свого боку ми також адекватно реагувати на проведення навчань", - заявив Полторак.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич заявив, що війська НАТО будуть залишатися в Польщі, поки існує реальна загроза з боку Російської Федерації. Мацеревич зазначив, що заплановані на осінь російські навчання "Захід 2017", які пройдуть в Білорусі, представляють загрозу для східного флангу НАТО.