ua en ru

РФ і США обговорять питання про невходження України в НАТО

У переговорах між Москвою і Вашингтоном з приводу ситуації в Україні знайде відображення питання про неможливість входження України в НАТО.

У переговорах між Москвою і Вашингтоном з приводу ситуації в Україні знайде відображення питання про неможливість входження України в НАТО, повідомив міністр закордонних справ Сергій Лавров в інтерв'ю для телепередачі "Вєсті в суботу".

"Ми переконані, що нова Конституція повинна однозначно закріпити позаблоковий статус України", - сказав міністр.

Він прокоментував висловлювання лідерів США і України про те, що входження останньої поки не стоїть на порядку денному.

"Але ми переконані, що тут не повинно бути двозначностей. Занадто багато цих "поки" і занадто багато відсутності намірів. Наміри змінюються, а фактами Земля створюється. Останні 25 років нам обіцяли, що не буде пересування військової інфраструктури НАТО до наших кордонів. Нас обдурили. Взагалі Нам обіцяли, що не буде ніяких військових об'єктів НАТО на території нових членів. І взагалі ви не переживайте: все, що ми робимо, не проти вас. Це якщо говорити про ігри з нульовим результатом, в яких нас звинувачують. Сам проект східного партнерства був задуманий, в логіці "або з нами, або проти нас", - сказав Лавров.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров і державний секретар США Джон Керрі обговорять ситуацію в Україні 30 березня в Парижі.