ua en ru

В РФ хочуть заснувати літературну премію ім. Бузини

В РФ хочуть заснувати літературну премію ім. Бузини Фото: письменник Олесь Бузина

Премію Бузини будуть давати журналістам, публіцистам і письменникам

У Росії хочуть заснувати літературну премію ім. Олеся Бузини, вбитого в Києві 16 квітня. Про це "Ізвєстіям" розповів ініціатор проекту, журналістка Оксана Шкода.

Повідомляється, що за задумом ініціаторів премію ім. Бузини заснують до його дня народження - 13 липня. Свою згоду стати співзасновниками літературної премії вже дали письменник Олександр Проханов, віце-президент "Роснефти" Михайло Леонтьєв, письменник Захар Прилєпін.

За словами Шкоди, дану премію планується представити в трьох основних номінаціях: "Журналістика", "Публіцистика" і "Письменники". До співпраці будуть запрошені Союз письменників Росії та Союзу журналістів Росії. Також у проекті будуть задіяні експерти, завданням яких стане пошук молодих талантів і оригінальних текстів.

Нагадаємо, Олесь Бузина 16 квітня був застрелений в Києві. За даними МВС, на нього біля будинку напали двоє чоловіків у масках.

ЄС, ООН, а також ряд міжнародних організацій засудили вбивство Бузини і закликали Київ до розслідування резонансного злочину.