ua en ru

У РФ готуються до заходів у відповідь на видворення з України журналістки Курбатової

У РФ готуються до заходів у відповідь на видворення з України журналістки Курбатової Фото: РФ (flickr.com)

Питання про відповідні заходи буде розглянуто на першому засіданні Ради федерації РФ

У Раді федерації Росії ініціюють заходи у відповідь на видворення з України журналістки Анни Курбатової. Про це заявив російський сенатор Олексій Пушков у своєму Twitter.

"На 1-му ж засіданні комісія Ради федерації з інформаційної політики розгляне і запропонує конкретні заходи у відповідь на викрадення і висилку Курбатової", - написав він.

Як повідомлялося раніше, Ганна Курбатова була вислана з України із забороною в'їзду в країну строком на три роки. За словами прес-секретаря Служби безпеки України Олени Гитлянской, рішення було ухвалене через діяльность Курбатової, яка "шкодила національним інтересам України".

Пізніше сама журналістка овучила свою версію видворення з України.

"Сказали, що все це через те, що в сюжеті про День Незалежності України ми те, що відбувається в Донбасі, назвали "громадянською війною", а не "російською агресією". Пояснили, що як завгодно - "російською агресією" і всілякими синонімами, пов'язаними з Росією, як синонімом агресора, можна, а ось "громадянська війна" - не можна. Як пояснили, це - головна причина", - розповіла журналістка.

Нагадаємо, Росія направила МЗС України ноту у зв'язку з затриманням журналістки Курбатової.