ua en ru

РФ готова обговорювати заміну Захарченко та Плотницького в обмін на визнання виборів

РФ готова обговорювати заміну Захарченко та Плотницького в обмін на визнання виборів Фото: Олександр Захарченко та Ігор Плотницький

Питання зміни глав ДНР і ЛНР вже потрапив до порядку денного неформальних переговорів

Росія готова обговорювати заміну голів так званих Донецької та Луганської "народних республік" Олександра Захарченко та Ігоря Плотницького в обмін на визнання виборів на окупованих територіях Донбасу. Про це повідомляє "Дзеркало тижня" з посиланням на джерела.

"Збереження Захарченко та Плотницького робить картинку "мирної реінтеграції" ОРДЛО неправдоподібною. Це розуміють не тільки в Києві, але і на Заході. Це, здається, почали розуміти і в Москві. Питання "глав" т. зв. "ДНР" і "ЛНР" вже потрапив до порядку денного неформальних переговорів", - йдеться в статті.

За інформацією джерел, якщо питання виборів на окупованих територіях і визнання їх Києвом буде вирішено позитивно, від імені Путіна Захарченко та Плотницького "дуже чемно" попросять покинути свої посади добровільно.

Можливо, це відбудеться в обмін на посади в РФ або під загрозою фізичного усунення.

Нагадаємо, РФ перекинула в Крим чотири групи бойовиків і готує теракти на півострові з метою загострення ситуації на Донбасі і дискредитації України та кримсько-татарського населення перед світовим співтовариством.