ua en ru

РФ формує нові дивізії на заході країни у відповідь на дії НАТО у Європі

РФ формує нові дивізії на заході країни у відповідь на дії НАТО у Європі Фото: Сергій Шойгу назвав відповідь Росії на плани Альянсу

У Західний військовий округ планують поставити більш ніж 1100 одиниць військової техніки

Глава Міністерства оборони Росії Сергій Шойгу заявив про те, що відомство змушене реагувати на нарощування військового потенціалу НАТО в Європі. Про це пише Российская газета.

"НАТО продовжує нарощувати свій військовий потенціал у Європі, в тому числі в безпосередній близькості від російських кордонів. Безумовно, така ситуація нас не може не турбувати. Ми змушені на неї реагувати", - зазначив Шойгу.

За його словами, цьогоріч у Західний військовий округ планується поставити більш ніж 1100 одиниць нової і модернізованої військової техніки, в тому числі сучасні літаки, гелікоптери, танки, бронетранспортери, засоби зв'язку й управління.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАТО у Східній Європі планує додатково розмістити до 4000 військовослужбовців. За словами Генсека альянсу Єнса Столтенберга, підрозділи посилять важким озброєнням. Розширення НАТО пояснюється можливими діями Росії "по українському варіанту".