ua en ru

РФ допускає надання окремих поліцейських функцій місії ОБСЄ

РФ допускає надання окремих поліцейських функцій місії ОБСЄ Фото: Сергій Лавров

Дані функції допускаються тільки для моніторингу зон відведення та складування важких озброєнь

Російська Федерація допускає надання окремих поліцейських функцій місії ОБСЄ на Донбасі. Про це заявив глава Міністерства закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров в інтерв'ю в ефірі програми "Вести в субботу".

Лавров зазначив, що дані функції допускаються тільки для моніторингу зон відведення та складування важких озброєнь на Донбасі.


"Пістолет. Можна вважати, що це елемент поліцейських функцій, але це, насамперед, охорона. Ми були б готові. Це обговорюється в ОБСЄ - підтримати одну з пропозицій, яка визріла в надрах секретаріату ОБСЄ, яка стосується додаткових заходів щодо забезпечення безпеки в ході виборів. Потрібно створити окрему групу спостерігачів на період виборів, яка разом з народною міліцією Донецька і Луганська ходила б і дивилася, як забезпечується безпека. Все це вписується в ті роздуми, які є всередині ОБСЄ", - заявив він.

Також він додав, що РФ готова погодитися на те, щоб рішенням ОБСЄ група спостерігачів на лінії розмежування на Донбасі отримала б право носіння особистої зброї.

"Ми також сказали, що будемо готові, якщо це допоможе справі, погодитися на те, щоб рішенням ОБСЄ ця додаткова група спостерігачів, яка будуть контролювати лінію розмежування у місцях складування важких озброєнь, мала право носити особисту зброю", - сказав він.

Нагадаємо, раніше прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков виключав розміщення поліцейської місії ОБСЄ на кордоні з Російською Федерацією.