ua en ru

РФ буде захищати своїх агровиробників у рамках СОТ у випадку виходу України із СНД

Якщо Україна вийде з СНД чи підпише угоду про асоціацію з Європейським союзом, Росія вживе заходів захисту своїх агровиробників в рамках Всесвітньої торгової організації (СОТ).

Якщо Україна вийде з СНД чи підпише угоду про асоціацію з Європейським союзом, Росія вживе заходів захисту своїх агровиробників в рамках Всесвітньої торгової організації (СОТ). Про це заявив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв на З'їзді депутатів сільських поселень у Волгограді.

"Якщо наші (українські) партнери або вийдуть з СНД, або підпишуть договір про асоціацію з Європейським союзом, а вони, у всякому разі, про це говорять, я маю на увазі нинішніх керівників, які до цього, мабуть, прагнуть, у цьому випадку нам доведеться переглянути умови співпраці в області аграрного бізнесу з нашими українськими колегами та прийняти заходи щодо захисту російського аграрного ринку в рамках процедур Всесвітньої торгової організації", - сказав Медведєв, підкресливши, що це жорстке рішення, але на нього доведеться піти.

"Для нас найважливіше інтереси наших вітчизняних сільгоспвиробників, а не якихось інших, нехай навіть живуть в близьких до нас країнах. Це всі повинні розуміти", - зазначив він.

Нагадаємо, в березні 2014 р. влада України прийняла рішення не продовжувати своє головування в СНД. Як заявили в МЗС України, причиною такого рішення є невиконання державами-членами угоди про створення СНД. "Україна залишає за собою право розглянути доцільність подальшої участі в діяльності Співдружності", - підкреслили в МЗС.