ua en ru

РФ на 8-9 листопада готує черговий корабель в Сирію

РФ на 8-9 листопада готує черговий корабель в Сирію Фото: конфлікт в Сирії

Великий десантний корабель "Александр Отраковский" Північного флоту вже здійснив перехід з ВМБ "Севастополь" до пункту базування "Новоросійськ"

Російська Федерація (РФ) на 8-9 листопада 2015 р. готує черговий десантний корабель "Александр Отраковский" в Сирію. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Повідомляється, що 3-4 листопада великий десантний корабель "Александр Отраковский" Північного флоту здійснив перехід з ВМБ "Севастополь" до пункту базування "Новоросійськ", для завантаження авіаційних та артилерійських боєприпасів (орієнтовний термін виходу - 8-9 листопада).

Також повідомляється, що війська Башара Асада продовжували бойові дії проти опозиційних збройних формувань та терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД).

"Протягом доби підконтрольними Асаду збройними формуваннями було встановлено контроль над ділянкою автомобільної дороги АЛЕППО - ХАНАСЕР, що дозволило відновити логістичне забезпечення підрозділів ЗС, які беруть участь в операції з розблокування авіаційної бази у районі н.п.Расін Ель-Абуд", - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що розпочато операцію з відновлення контролю над м. Пальміра та вжито заходів з нарощування і забезпечення угруповання ЗС РФ на території Сирії, які включали перельоти військово-транспортних літаків Ан-124 та Іл-76 до авіабази Хмеймім.

Нагадаємо, чисельність російських військових у Сирії зросла з початку операції в цій країні до 4 тис людей.