ua en ru

РФ з 19 травня вводить заборону на ввезення кабачків і гарбузів з Туреччини

РФ з 19 травня вводить заборону на ввезення кабачків і гарбузів з Туреччини Фото: РФ з 19 травня заборонить ввезення кабачків і гарбузів з Туреччини

Під російську заборону не потрапили тільки лимони, грейпфрути, ківі, хурма, горіхи і сухофрукти

Російська Федерація з 19 травня забороняє ввезення кабачків і гарбузів з Туреччини. Про це заявила заступник керівника Россільгоспнагляду Юлія Швабаускене, повідомляє "Інтерфакс".

"На сьогодні прийнято рішення ввести тимчасові обмеження на ввезення кабачків і гарбузів, оскільки в них виявляються карантинні для Росії об'єкти", - повідомила "Інтерфаксу" заступник керівника Россільгоспнагляду Юлія Швабаускене.


Зазначимо, раніше повідомлялося, що на цьому тижні Россільгоспнагляд може повністю заборонити поставки овочів і фруктів з Туреччини через виявлення в них карантинних об'єктів.

Разом з тим, Швабаускене повідомила, що відомство отримало звернення національної організації з карантину рослин Туреччини, в якому перераховується комплекс заходів щодо посилення контролю за експортом овочів і фруктів.

Крім того, за словами Швабаускене, в списках продукції рослинництва, яка не потрапила під російську заборону, залишаються лимони і грейпфрути, а також ківі, хурма, горіхи і сухофрукти.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Россільгоспнагляд з 25 квітня вводить тимчасові обмеження на поставки баклажанів з Туреччини до Росії.