ua en ru

Результати виборів-2014: Турчинов розраховує, що коаліція в Раді збере більше 300 голосів

Результати виборів-2014: Турчинов розраховує, що коаліція в Раді збере більше 300 голосів
Спікер Верховної Ради України сьомого скликання, один з лідерів партії "Народний фронт" Олександр Турчинов розраховує, що нова коаліція, яка буде сформована в Раді восьмого скликання, буде мати конституційну кількість голосів, тобто мінімум 300 голосів.

Спікер Верховної Ради України сьомого скликання, один з лідерів партії "Народний фронт" Олександр Турчинов розраховує, що нова коаліція, яка буде сформована в Раді восьмого скликання, буде мати конституційну кількість голосів, тобто мінімум 300 голосів. Про це Турчинов заявив на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я переконаний, що Верховна Рада, яка буде формуватися за схемою, яку вже сьогодні оприлюднили наші соціологи, і прогнозую, що зміни будуть не значні, здатна приймати відповідальні рішення. Більше того, я хочу сказати, що згідно з прогнозами, які ми сьогодні побачили, ми можемо говорити не просто про більшість, а про конституційну більшість. Більшість, яка буде працювати стабільно і відповідально", - заявив Турчинов.

Нагадаємо, партія "Блок Петра Порошенко" розраховує на створення коаліції в Верховній Раді з партіями "Народний фронт" Арсенія Яценюка та партії "Самопоміч" Андрія Садового.

Згідно з даними екзит-полів у Раду проходять сім політичних партій: партія Президента України "Блок Петра Порошенко", "Народний фронт" прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, "Самопоміч" мера Львова Андрія Садового, "Опозиційний блок" екс-міністра енергетики Юрія Бойка, "Радикальна партія" Олега Ляшка, "Свобода" Олега Тягнибока і "Батьківщина" екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

При цьому "Народний фронт" Арсенія Яценюка набрав близько 20%.