ua en ru

Результати виборів-2014: нового прем'єра визначить Порошенко, - Луценко

Результати виборів-2014: нового прем'єра визначить Порошенко, - Луценко
Президент України Петро Порошенко визначить, хто повинен буде зайняти нового прем'єр-міністра.

Президент України Петро Порошенко визначить, хто повинен буде зайняти нового прем'єр-міністра. Про це на брифінгу у виборчому штабі Петра Порошенко повідомив лідер партії "Блок Петра Порошенко" Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Президент буде тим, хто визначить кандидатуру прем'єр-міністра. Це станеться за підсумками виборів... Але наше угоду про створення коаліції буде передбачати чіткі терміни і поставлені завдання для виконання необхідних завдань, реалізації реформ", - заявив він.

Відповідаючи на питання щодо можливості Арсенія Яценюка стати прем'єром після підписання нової коаліційної угоди, він сказав: "Я особисто вважаю Яценюка хорошим прем'єром, але важливо йти згідно з єдиним планом реформ. У нас немає часу на те, щоб чекати. Тому необхідна готовність діяти саме так".

Нагадаємо, у лідера партії "Народний фронт", прем'єр-міністра Арсенія Яценюка впевнені, що він залишиться прем'єром.

Згідно з даними екзит-полів у Раду проходять сім політичних партій: партія Президента України "Блок Петра Порошенко", "Народний фронт" прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, "Самопоміч" мера Львова Андрія Садового, "Опозиційний блок" екс-міністра енергетики Юрія Бойка, "Радикальна партія" Олега Ляшка, "Свобода" Олега Тягнибока і "Батьківщина" екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

При цьому "Народний фронт" Арсенія Яценюка набрав близько 20%.