ua en ru

Результати розслідування по підвищенню цін на пальне на АЗС очікуються за 4-6 місяців, - Гройсман

Результати розслідування по підвищенню цін на пальне на АЗС очікуються за 4-6 місяців, - Гройсман

Прем'єр наголосив на необхідності законодавчих змін, які дозволять оперативно реагувати на подібні ситуації

Результати розслідування Антимонопольного комітету щодо причин підвищення цін на пальне на деяких автозаправних станціях слід очікувати за 4-6 місяців. Про це 3 червня під час години запитань до уряду у Верховній Раді заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

"Проблема є у тому, що реагування Антимонопольного комітету буде мати результат через 4-6 місяців. Тут потрібна підтримка парламенту для того, щоб внести зміни у спеціальне законодавство, яке б дало можливість дуже швидко реагувати і регулювати ситуацію",- заявив Гройсман, запевнивши при цьому, що з'ясування причин підвищення цін на пальне на автозаправних станціях буде доведене до кінця.

"Ми доведемо цю справу до завершення і доведемо, що деякі змови все ж таки були. Це питання Антимонопольного комітету",- наголосив Гройсман.


Раніше Кабінет міністрів звернувся до Антимонопольного комітету з вимогою вивчити ситуацію щодо синхронного підвищення цін на бензин на деяких АЗС.

"Фактично Антимонопольний комітет провів відповідну роботу і її завершив. Зараз йдуть юридичні процеси",- повідомив прем'єр.

Нагадаємо, АМКУ завершив розслідування синхронного підвищення цін на АЗС і направив суб'єктам господарювання попередні висновки про порушення законодавства.