ua en ru

У результаті сходу зсуву на північному заході Китаю вісім людей зникли безвісти

У результаті сходу зсуву на північному заході Китаю вісім людей зникли безвісти Фото: зсув

Зсув зруйнував 7-поверховий житловий будинок

Місцева влада повідомила, що вісім людей зникли безвісти в результаті зсуву ґрунту в північно-західній китайській провінції Шеньсі в понеділок, 17 квітня 2017 року. Про це повідомляє агентство "Сіньхуа".

Відзначається, що зсув зійшов о 11:58 в селищі Маопін повіту Байхе міста Анькан і зруйнував 7-поверховий житловий будинок.

Повідомляється, що в будинку проживають 11 сімей загальною чисельністю 39 осіб. За попередніми даними, вісім з них пропали безвісти.

На даний момент тривають пошуково-рятувальні роботи. На вихідних в повіті пройшли сильні дощі.

Нагадаємо, 91-метрове звалище на північно-східній околиці Коломбо рухнуло 14 квітня в результаті пожежі на його вершині. Вогонь, в свою чергу, викликав зсув, який завалив будинки, що знаходилися нижче. Уряд Шрі-Ланки залучив сотні військовослужбовців і поліцейських, щоб дістати з-під завалів сміття людей, що залишилися в живих.

Кількість загиблих від обвалення гори сміття на житлові будинки на Шрі-Ланці склало 29 осіб. При цьому близько 30 осіб все ще вважаються зниклими безвісти. Крім того, повідомляється, що пошкоджено щонайменше 150 будинків.