ua en ru

В результаті обстрілу бойовиків частина Попаснянського району залишилася без води, - Москаль

В результаті обстрілу бойовиків частина Попаснянського району залишилася без води, - Москаль Фото: Геннадій Москаль

За словами Москаля, це був самий потужний обстріл з початку року

В результаті обстрілу бойовиків було пошкоджено обладнання КП "Попаснавода", частина населених пунктів Попаснянського району Луганської області залишилася без води. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля.

"У ніч на вівторок (23.06), близько 3 годин, бойовики так званої ЛНР здійснили масований обстріл з "Градів" селища Карбоніт, який входить в р. Золоте (Попаснянський район). Реактивні снаряди накрили ділянку КП "Попаснавода", яке подає воду на значну територію Попаснянського району, а також на окуповані території", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, в результаті обстрілу знищені насоси, трансформаторна підстанція та інше обладнання приблизно 3 млн грн.

"Працівників підприємства, які чергували на дільниці, витягали з-під завалів дивом ніхто з них не загинув і не поранений. Паралельно з "Градів" були обстріляні околиці с. Борове, де знаходяться свердловини, з яких подається вода в населені пункти Попаснянського району. Чотири свердловини виведені з ладу", - повідомили у Москаля.

В результаті обстрілу була припинена подача води за напрямами "Карбоніт - Золоте", "Карбоніт - Попасна", "Карбоніт - Первомайськ" (окупована територія). Зараз більшість населених пунктів району, які забезпечуються водою КП "Попаснавода", залишилися без води.

На думку Москаля, це був цілеспрямований обстріл систем життєзабезпечення на контрольованій Україною території.

"Таких потужних обстрілу Луганщина не переживала з початку року, в ніч на вівторок на лінії розмежування творився жах! Детальні наслідки обстрілу ще уточнюються, проте вже зрозуміло, що відновити водопостачання в стислі строки не вдасться. Зараз воду цивільному населенню будуть доставляти рятувальники Держслужби з надзвичайних ситуацій", - повідомив губернатор.

Нагадаємо, вчора Москаль повідомляв, що в результаті ранкового обстрілу з мінометів з боку бойовиків в Станично-Луганському районі була перебита лінія електропередач, яка живить Деркульський ділянку водоканалу в Луганській обл.