ua en ru

В результаті бойових дій знеструмлено Авдіївський коксохім

В результаті бойових дій знеструмлено Авдіївський коксохім

Сьогодні вночі, 20 липня, в результаті бойових дій були пошкоджені два останніх високовольтних введення, що живлять Авдіївський коксохімічний завод Групи Метінвест. Про це повідомляє прес-служба компанії.

"зараз за рахунок власної генерації (в роботі два промислових генератора) перший і другий коксовий цеху забезпечені електроенергією і знаходяться на мінімальному рівні виробництва. Третій і четвертий цеху в екстреному порядку переводяться в режим консервації", - йдеться в повідомленні.


При цьому останні кілька місяців Авдіївський коксохімічний завод отримував електроенергію від двох високовольтних ліній з чотирьох необхідних.

"Зараз бригада енергетиків заводу і фахівців ДТЕК намагаються домовитися з військовими про надання зеленого коридору для виконання ремонтно-відновлювальних робіт", - зазначили в Авдіївському коксохімі.

Повідомляється, що сформована ситуація позначилася на Авдіївці. В місті відсутня електрика. Через знеструмлення Донецької фільтрувальної станції обмежена подача води.

Нагадаємо, з початку ведення бойових дій АКХЗ зупиняється вже 13-й раз. Підприємство неодноразово було піддано масованому обстрілу. На території АКХЗ розірвалося понад 320 снарядів, дев'ять працівників заводу загинули, понад 50 людей отримали поранення.