ua en ru

Резолюція ПАРЄ по Україні: опубліковано повний текст

Резолюція ПАРЄ по Україні: опубліковано повний текст Фото: ПАРЄ опублікувала повний текст резолюції

У ПАРЄ закликають всі політичні сили України подолати розбіжності

Парламентська асамблея Ради Європи оприлюднила повний текст резолюції по Україні. Резолюція опублікована на сайт асамблеї.

"Парламентська асамблея привітала амбітну програму реформ, запропоновану українською владою щодо задоволення вимог, висунутих українським народом під час Революції гідності. ПАРЄ визнає, що ці реформи відбуваються в складних умовах, в результаті російської агресії на сході України і незаконної анексії Криму", - відзначають в ПАРЄ.

Також в асамблеї стверджують, що відсутність прогресу у здійсненні Мінських домовленостей не повинна використовуватися як привід для зменшення темпу реформ, необхідних для демократичної консолідації країни.

У ПАРЄ закликають всі політичні сили України подолати розбіжності і ворожість та працювати разом на благо країни.

"У зв'язку з цим ПАРЄ закликає всі відповідні органи Ради Європи надати Україні необхідну експертну допомогу, спрямовану на зміцнення демократичних інститутів, продовжити моніторинг ситуації в Україні, і прийняти всі можливі заходи, щоб схилити Російську Федерацію виконати зобов'язання по дотриманню прав людини і звільненню українських політв'язнів в Криму", - повідомляють в асамблеї

Нагадаємо, 25 січня ПАРЄ прийняла резолюцію по Україні. В резолюцію не включена поправка про проведення парламентських виборів на окупованому Донбасі.