ua en ru

Резніков пригрозив "кривавою різаниною", якщо Росія вторгнеться в Україну

Резніков пригрозив "кривавою різаниною", якщо Росія вторгнеться в Україну Фото: Міністр оборони України Олексій Резніков (facebook.com/reznikovoleksii)

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що вторгнення Росії в Україну закінчитися кривавою різаниною. При цьому він попередив, що російські військові повернуться на батьківщину в трунах.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN.

"Ми довіряємо нашій розвідці, довіряємо розвідці США та інших країн. Але я не вірю в перемогу Росії в Україні. Це різні речі. Це (вторгнення військ РФ, - ред.) буде справжня кривава різанина і російські хлопці будуть повертатися додому в трунах", - заявив міністр.

Резніков повідомив, що, за оцінками України, в цей час Росія має 95 тисяч військовослужбовців на "відстані удару" від України. Він також додав, що, враховуючи силу загартованих у боях українських військ, Поточні оцінки США про те, що Росія може зібрати 175 тисяч солдатів для вторгнення в Україну, є заниженими.

"Отже, у нас є 250 тисяч офіційних ... членів нашої армії. Плюс 400 тисяч ветеранів і 200 тисяч резервістів. 175 тисяч недостатньо, щоб йти на Україну", - підкреслив Резніков.

При цьому міністр повідомив, що українська армія направила союзникам запит на подальшу допомогу військовою технікою, включаючи матеріальну підтримку і навчання Військово-Повітряних сил і військово-морського флоту.

"Нам не потрібні війська, тому що я думаю, що це не дуже справедливо, що американські солдати будуть вмирати в Україні. Ні, нам це не потрібно", - додав Резніков.