ua en ru

Резніченко: канадці побудували в Нікополі найпотужнішу сонячну електростанцію в області

Резніченко: канадці побудували в Нікополі найпотужнішу сонячну електростанцію в області Фото: Валентин Резніченко (прес-служба Дніпропетровської ОДА)

На будівництво сонячної електростанції виділили майже 11 євро

Канадський інвестор побудував у Нікополі найпотужнішу в Дніпропетровській області сонячну електростанцію потужністю 10 МВт електроенергії на годину. Про це розповів голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації (ОДА) Валентин Резніченко, повідомляє прес-служба відомства.

На будівництво сонячної електростанції, яка має 32 тис. панелей, було виділено майже 11 млн євро. Вироблена електроенергія здатна щомісяця забезпечувати світлом майже 12 тис. квартир.

"Зараз це найпотужніша в області сонячна електростанція, збудована на кошти інвестора. На її будівництво знадобилося майже 11 млн євро. На 15 га землі розмістили більше 32 тисяч панелей. Потужність станції - до 10 МВт електроенергії на годину", - розповів Резніченко.

За даними прес-служби, всі панелі Нікопольської електростанції закордонного виробника, однак конструкції - дніпровські. Такі об'єкти вже позитивно зарекомендували себе в Європі. Сонячна енергія не вичерпується і є екологічно чистою.

"Залучення інвестицій та розвиток енергонезалежності країни - основні пріоритети державної політики президента України Петра Порошенка. Дніпропетровщина їх вдало поєднує і вже демонструє перші досягнення", - зазначив Резніченко.

На сьогоднішній день в області працює дві сонячні електростанції - в Підгородному та Нікополі.

"На їх будівництво не витрачено ні копійки бюджетних коштів. Все - за рахунок інвестора", - підкреслив голова Дніпропетровської ОДА.

Електростанцію в Нікополі побудували за півроку. Гроші на її будівництво надав канадський інвестор. Реалізації проекту сприяли ДніпрОДА і Дніпропетровське інвестиційне агентство.

Як розповів представник компанії-інвестора Іван Бачинський, канадський інвестор обрав Нікополь не випадково.

"Нікополь - одна з самих сонячних місцевостей області, тому електростанцію вирішили розташувати саме тут. Це перше капіталовкладення нашої компанії в Дніпропетровську область. Є взаєморозуміння з обласним керівництвом щодо подальшого розвитку екоенергетики", - зазначив він.