ua en ru

Резніченко: на дорогах Дніпропетровської області будують вагові майданчики

Резніченко: на дорогах Дніпропетровської області будують вагові майданчики Фото: Валентин Резніченко (прес-служба)

Зараз підрядники закладають основу під новий комплекс в полтавському напрямку

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації (ОДА) Валентин Резніченко повідомив, що на дорогах області почалося будівництво майданчиків для габаритно-вагового контролю (ГВК) вантажного автотранспорту. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Резніченка.

Будівництво першого такого комплексу вже почалося на трасі Н-31 Дніпро-Кобеляки-Царичанка-Решетилівка, поблизу села Партизанське. Всього ОДА планує облаштувати чотири майданчики на в'їзді в місто Дніпро.

"За завданням президента України Петра Порошенка на Дніпропетровщині ми щороку капітально ремонтуємо і державні траси, і комунальні дороги. Але найголовніше – правильно обслуговувати і зберігати дорожнє покриття. Щоб попередити появу вибоїн і врятувати автодороги від великих фур, на під'їздах до Дніпра ми будуємо кілька габаритно-вагових комплексів", – зазначив Резніченко.

Зараз підрядники закладають основу під новий комплекс в полтавському напрямку – на трасі Дніпро-Кобеляки-Царичанка-Решетилівка.

Незабаром ще два комплекси з'являться у донецькому напрямку – на шосе національного значення М-04, а також на запорізькій трасі Н-08.

Вага фур будуть перевіряти пересувні лабораторії "Укртрансбезпеки". Після контролю водій отримає талон, в якому буде вказано вагу транспортного засобу.

Як відомо, на дорогах державного значення заборонено рух автомобілів вагою понад 40 тонн. На дорогах місцевого значення маса машини не може перевищувати вагу в 24 тонни.

У разі порушення водій буде зобов'язаний сплатити штраф. На добровільну сплату відводиться один місяць. В іншому випадку буде застосовано примусове стягнення в судовому порядку.

Резніченко: на дорогах Дніпропетровської області будують вагові майданчики

"З появою майданчиків ми будемо контролювати вагу фур і накладати штраф на порушників. Тільки так зможемо запобігти руйнуванню відремонтованих доріг і уберегти покриття від перевантаження", – вважає Резніченко.

Аналогічні вагові майданчики планують побудувати на в'їздах в Кривий Ріг, Павлоград, Кам'янське, Марганець та інші міста Дніпропетровської області.

За минулі три роки Дніпропетровська ОДА капітально відремонтувала понад 500 доріг області, а також об'їзну дорогу навколо Дніпра.

Роботи фінансуються з бюджетів області та міста.