ua en ru

Резніченко: Дніпропетровська ОДА увійшла в трійку лідерів по онлайн-торгах

Більше 3 тисяч закупівель зареєструвала Дніпропетровська ОДА в режимі онлайн, і за цим показником увійшла в трійку лідерів серед держструктур України. Про це повідомив глава регіону Валентин Резніченко, передає прес-служба адміністрації.

Дніпропетровська ОДА в режимі онлайн уклала понад 3 тисяч замовлень на товари та послуги. Їх загальна вартість - майже 85 млн грн. Більше половини з них вже завершені. Департамент освіти і науки ОДА завдяки Prozorro вже заощадив 3,6 млн грн, департамент охорони здоров'я - 1,8 млн грн, департамент соціального захисту - 1 млн грн, повідомили в прес-службі.

«Дніпропетровська ОДА завдяки електронним закупівлям заощадила 8,6 млн грн бюджетних коштів. І це лише за півроку. Зараз зареєстровано понад 3 тис. торгів. Планова економія за ним - більше 10 млн грн. До кінця року очікуємо ще більше», - зазначив Валентин Резніченко.

За статистикою, яку збирає сама система Prozorro, Дніпропетровська ОДА на 3 місці за кількістю проведених торгів після Міністерства інфраструктури України та Київської міської державної адміністрації.

Всього в Дніпропетровській області в ProZorro зареєстровано 7,84 тисячі лотів на 288 млн гривень. Планова економія від цих торгів - майже 27 млн гривень. Вже завершено 2,73 тисячі закупівель, що заощадило понад 14 млн гривень.

Резніченко: Дніпропетровська ОДА увійшла в трійку лідерів по онлайн-торгахРезніченко: Дніпропетровська ОДА увійшла в трійку лідерів по онлайн-торгах

Відзначається, що ProZorro - це система електронних торгів. Вони проходять у режимі онлайн. Кожен може зайти на сайт http://bi.prozorro.org/ і подивитися, яка установа та за якою ціною придбала товари або послуги. ProZorro - відмінний спосіб боротьби з корупцією у державних закупівлях. За розпорядженням керівника області Валентина Резніченка, Дніпропетровська облдержадміністрація перейшла на цю систему в серпні 2015 року.