ua en ru

Резніченко: Дніпропетровська область посідає 2 місце в країні по електронних закупівлях медустанов

Резніченко: Дніпропетровська область посідає 2 місце в країні по електронних закупівлях медустанов Фото: Валентин Резніченко

Медустанови Дніпропетровської області провели в Prozorro більше 4 тисяч торгів на 96 млн гривень. За цим показником вони займають друге місце серед медичних закладів країни, повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко, передає прес-служба відомства.

Згідно з даними прес-служби, половину з цих торгів провели медустанови саме обласного підпорядкування. Вони закупили через Prozorro медикаменти, продукти харчування, паливо майже на 57 млн гривень.


Наголошується, що на кожному з торгів змагалися до 4 претендентів, а медичні установи заощадили близько 10 млн гривень. У відомстві підкреслили, що зекономлені кошти підуть на додаткові закупівлі необхідного медичного інвентарю.

"Ми одними з перших в країні перейшли на Prozorro. Наразі у цій системі працюють усі підрозділи облдержадміністрації та підпорядковані їй структури. Щоб все проходило за правилами, організували систему моніторингу. За всіма торгами стежать аналітики: консультують, виявляють можливі помилки, допомагають їх вирішити. Щодня вони обробляють близько 100 закупівель, - розповів Валентин Резніченко. - На сьогодні Дніпропетровська ОДА - номер два у країні по успішно завершених лотах, в тому числі і серед медзакладів".

За даними прес-служби ОДА, на всеукраїнському майданчику лідери за кількістю лотів в Prozorro - лікарні Київської та Дніпропетровської областей.

Відзначається, що в системі Prozorro працюють всі 72 медустанови, підпорядковані Дніпропетровській ОДА. Сьогодні в Дніпропетровській області в Prozorro зареєстровано близько 17 тисяч торгів майже на 600 млн гривень. Планова економія, за даними прес-служби, становить понад 60 млн гривень.

Резніченко: Дніпропетровська область посідає 2 місце в країні по електронних закупівлях медустанов