ua en ru

Режим НС в Ізмаїлі буде скасовано 28 червня, - мер міста

Режим НС в Ізмаїлі буде скасовано 28 червня, - мер міста Фото: мер Ізмаїла Андрій Абрамченко.

В неділю в лікарні міста надійшли ще п'ять осіб

Надзвичайна ситуація, введена через масове отруєння в Ізмаїлі, буде скасована 28 червня 2016 року. Про це на своїй сторінці в Facebook написав мер Ізмаїла Андрій Абрамченко.

"Ізмаїл відвідали глава міністерства охорони здоров'я України Віктор Шафранський та в. о. головного санітарного лікаря України Святослав Протас. Вони побували у всіх медичних закладах міста, де знаходяться особи, які надійшли під час спалаху кишкової інфекції з скаргами на розлади з боку шлунково-кишкового тракту", - написав він.


Крім того, Абрамченко повідомив, що Протас підтвердив, що надзвичайна ситуація буде скасована 28 червня - після проведення комісійних перевірок всіх об'єктів громадського харчування та ринків, щоб не допустити розвитку інфекції побутовим шляхом.

"Сьогодні в Ізмаїл прийшли результати аналізів проб води, відібрані з комунальних свердловин, звідки подається в місто вода. Вірус не виявлений. Тому ми вже сьогодні після обіду починаємо набирати звідти питну воду в бочки і завозити по районах міста", - написав він.

Крім того, він повідомив, що в неділю, 26 червня, в лікарні міста надійшли п'ять осіб.

"У неділю, 26 червня, з нуля годин до 13 годин в лікарні міста надійшли п'ять осіб зі скаргами на високу температуру, нудоту, розлад шлунка. Четверо з них - діти", - написав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що протягом 16-25 червня в результаті масового отруєння в Ізмаїлі в районну лікарню звернулося 720 осіб (з них 417 дітей).