ua en ru

Рейтинг Радикальної партії може виявитися вищим, ніж прогнозують соціологи, - політолог

У травні 2014 р. на президентських виборах Олег Ляшко отримав 8,32% голосів виборців, і вихід за межі 10% для Ляшко і його персоніфікованої політичної сили є серйозним успіхом. Таку думку висловив політолог Кость Бондаренко, який представив уніфіковані дані досліджень соціологічної групи "Рейтинг", Центру "Софія" та Київського міжнародного інституту соціології їм. О.Яременка, оприлюднені протягом останнього тижня.

За словами політолога, Порошенко продовжує залишатися політиком №1 в Україні. "Всупереч прогнозам скептиків, його рейтинг не став "сипатися" з настанням політичної осені - хоча проти Президента було застосовано кілька больових прийомів (наприклад, солдатський бунт), інспірованих, швидше за все, партнерами по владі. Правда, Порошенко вміє опанувати ситуацією, а також перетворювати відверто програшні моменти в виграш", - зазначив Бондаренко.

Він також додав, що Ляшко є тим політиком, який в ході виборів може продемонструвати сюрпризи. "Його виборець - це в першу чергу житель села і невеликого міста. Також це найбільш дисципліновані виборці, які активно ходять на виборчі дільниці, чим не можуть похвалитися інші політичні сили. Не варто дивуватися, якщо рейтинг Ляшко і його партії може виявитися трохи вищим, ніж прогнозують соціологи", - підкреслив політолог.