ua en ru

Рейтинг популярності Президента Франції Олланда досяг рекордно низької позначки

Рейтинг популярності французького Президента Франуса Олланда досяг рекордно низької позначки. Про це свідчать дані соціологічного опитування, проведеного Ifop з 13 по 20 вересня 2012 р., передає Reuters.

Діяльність Олланда на посту глави держави позитивно оцінюють 43% опитаних, тоді як в серпні 2012 р. досягнення чинного держави схвалювали 54%. Рейтинг прем'єр-міністра Франції Жан-Марка Еро також знизився - з 57% в серпні ц.р. до 50% у вересні ц.р.

Коментуючи результати дослідження, Олланд зазначив, що йому необхідно більше часу, щоб запропоновані соціалістами заходи запрацювали. "Я б хотів, щоб мене судили за результатами моєї роботи, а це вимагає часу. Єдина правильна оцінка популярності - вибори", - сказав французький Президент.

Читайте також: Президент Франції Олланд має намір повернути економіку до зростання до 2014 р

Зазначимо, що після інавгурації в травні цього року популярність Олланда перевищувала 60%. Попередник Президента-соціаліста - Ніколя Саркозі - зумів зберегти рейтинг популярності понад 50% протягом перших восьми місяців свого президентства.

Експерти відзначають, що основною причиною зниження популярності Олланда є його нездатність оживити французьку економіку і запобігти масовим звільненням.