ua en ru

Рейтинг "Народного фронту" виріс в два рази з початку виборчої кампанії, - опитування

Зростаючий рейтинг партії "Народний фронт" можна пояснити тим, що люди починають усвідомлювати, що парламентські вибори - це насправді вибори прем'єр-міністра і уряду. Так директор соціологічної служби "Український барометр", політолог Віктор Небоженко прокоментував дані соцопитування центру "Соціальний моніторинг", згідно з якими з початку виборчої кампанії рейтинг "Народного фронту", очолюваного прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком, зріс удвічі.

За його словами, виборець орієнтується на своє бажання бачити Арсенія Яценюка на посаді керівника уряду і надалі.

Нагадаємо, згідно з результатами опитування, серед респондентів, які братимуть участь у виборах і визначилися зі своїм електоральним вибором за "Блок Петра Порошенко" планують проголосувати 39,8%, за Радикальну партію Олега Ляшка - 11,2%, за "Народний фронт" - 10,4%, за ВО "Батьківщина" - 5,9%, за ВО "Свобода" - 5,2%, за партію "Громадянська позиція" - 5,2%, за Партію "Сильна Україна" - 5,1%.

На межі подолання 5% бар'єру знаходиться Політична партія "Опозиційний блок" (4,9 % прихильників ). Непогані шанси потрапити в парламент також має Політична партія "Об'єднання "Самопоміч" (4,4 %).

Опитування проводилося з 30 вересня по 7 жовтня 2014 року у всіх областях України за винятком Криму і територій в Донецькій і Луганській області, контрольованих проросійськими бойовиками. Всього було опитано 2021 респондент у віці від 18 років і старше.