ua en ru

Рейтинг "Біржового лідера": PR банків Москви в грудні 2012 року

В залежності від того, наскільки успішно працює банківський сектор в місті, можна судити про розвиток економіки регіону в цілому. У Росії ядром сучасної фінансово-економічної системи є, звичайно ж, столиця - Москва. Головну частину цієї системи становлять банки, яких тут дуже багато в порівнянні з іншими регіонами країни.

З усього різноманіття банківських установ столиці дійсно велике значення в економіці мають тільки близько двадцяти великих банків, головним серед яких є Сбербанк Росії, адже на його частку припадає 32 відсотки від загальної суми активів московських банків.

Всі банки, які розташовані на території Москви, можна розділити на такі групи:
- перша група - Сбербанк Росії;
- друга група - найбільші комерційні банки;
- третя група - банки з державним управлінням (Россельхозбанк, ВБРР, державна корпорація "Банк Розвитку і зовнішньоекономічної діяльності", створена на базі Зовнішекономбанку);
- четверта група - банки, що працюють з іноземним капіталом;
- п'ята група - всі банківські установи.

Щоб проаналізувати, наскільки ефективну роботу ведуть банки, можна звернути увагу на його показники популярності серед населення, які представили аналітики розділу "Новини банків Росії" журналу для інвесторів "Біржовий лідер".

Рейтинг популярності московських банків.

Рейтинг складається на підставі двох об'єктивних показників:
- числа запитів людей, які шукали їх в глобальній мережі;
- числа згадок про те чи іншому банківському установі в Яндекс.Новини.

Беззмінним лідером популярності вже протягом тривалого часу залишається "Сбербанк Росії", який є універсальним банком, що надає широкий спектр банківських послуг. Активи банку складають чверть усіх активів московської банківської системи - В поточному році чистий прибуток Ощадбанку буде більше 340 млрд. руб.

Мережа філій включає 17 банків і понад 19 тисяч представництв по всій території Росії, Казахстану, Білорусі, Індії, Німеччини та України - Сбербанк Росії збільшить присутність в Україні, купивши УкрСиббанк. Надає кредити практично в будь-якій точці Москви, навіть в невеликих магазинах. Використовує послугу Інтернет-банкінгу, що значно спростило життя клієнтів, а ресурс Sbergazeta.ru надає всю необхідну інформацію про банк.

На другій позиції популярності - Альфа-Банк, який включений в список найбільших російських комерційних банків. Пропонує своїм корпоративним і індивідуальним клієнтам широкий спектр послуг, які також можна здійснювати за допомогою інтернет-банкінгу. По всьому світу працює понад 110 підрозділів і філій банку, в тому числі дочірні банки в Україні, Білорусії, Казахстані та Нідерландах, Великобританії і США, на Кіпрі. Став лауреатом у номінації "Економіка, бізнес, інвестиції" Премії Рунета-2012".

Треті за популярністю в цей раз став Банк Москви, який є одним з найбільш великих універсальних банків в Росії і надає велику кількість фінансових послуг для фізичних і для юридичних осіб. Банк має свої філії практично у всіх регіонах РФ і налічує понад триста підрозділів. Також в банківську мережу входять ще закордонні банки в Білорусії, Україні, Сербії та Естонія.

Порівняно з рейтингом популярних банків Москви в листопаді, в цьому місяці відбулися такі зміни:
- найбільше нових клієнтів і партнерів з'явилося в Сбербанку (+974622). А ось скоротилася кількість запитів про Кредит Європа Банку (-18066);
- максимальне збільшення кількості згадок в Інтернеті за місяць спостерігалося у Банку ВТБ (+1798), а зменшення - у Зв'язок-Банку (-892).

Ощадбанк в цей раз підвищив свої показники популярності настільки, що наздогнати його конкурентам найближчим часом практично нереального.

Аутсайдерами рейтингу популярності в грудні стали:
- Національний Банк "Траст"
- МСП Банк
- Всеросійський Банк Розвитку Регіонів
- ІНГ Банк
- Єврофінанс Моснарбанк.