ua en ru

Рева заявив про необхідність розширення бази оподаткування ЄСВ

Рева заявив про необхідність розширення бази оподаткування ЄСВ Фото: Андрій Рева розраховує на підтримку суспільства

Зараз 7 млн осіб, що не перебувають у тіньовому секторі, не сплачують ЄСВ

База для нарахування єдиного соціального внеску в Україні повинна бути розширена. Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив глава Міністерства соціальної політики Андрій Рева.

"Перше, що ми повинні зробити, це розширити базу оподаткування ЄСВ. Перш, ніж говорити про якісь інших радикальних кроків, давайте зробимо це. Я думаю, що товариством така пропозиція має бути сприйнято. Я розумію, що зараз вийдуть захисники, знову будуть свиней-корів під Верховну Раду приводити, вила піднімати. Але тоді треба чесно сказати, за що вони виступають: щоб люди, за яких вони виступають, не отримували пенсію", - зазначив Рева.


Міністр підкреслив, що 7 млн осіб, що не перебувають у тіньовому секторі, зараз не сплачують ЄСВ, так як в законодавстві по цілому ряду категорій встановлена добровільна система сплати.

"А що вони пенсіонерами не будуть? Давайте тоді введемо правило: раз всі ми будемо пенсіонерами і раз Пенсійний фонд солідарний, то всі повинні нести і солідарну відповідальність. Винятків бути не повинно. Ми ж не говоримо про преференції, а говоримо про можливості людини отримувати пенсію", - сказав глава Мінсоцполітики.

Нагадаємо, Міністерство соціальної політики підготувало законопроект, норми якого дозволяють частково легалізувати тіньовий сектор зарплати.