ua en ru

Рева прогнозує майже двократне зростання числа отримувачів субсидій

Рева прогнозує майже двократне зростання числа отримувачів субсидій Фото: рева прогнозує збільшення отримувачів субсидій вдвічі

Міністр підкреслив гостру необхідність в електронному документообігу між профільними відомствами

Міністр соціальної політики Андрій Рева прогнозує збільшення кількості отримувачів субсидій на житлово-комунальні послуги на 39% до 9 млн домогосподарств протягом 1,5-2 років. Про це повідомляє Урядовий портал.

Як повідомляється, в ході наради за участю представників Мінсоцполітики, Мінфіну, Державного центру зайнятості та Пенсійного фонду обговорювалися проблеми недостатнього обміну інформацією між цими відомствами.

Зокрема, Рева акцентував увагу учасників наради на гострій необхідності створення єдиної електронної бази документів, необхідних для отримання субсидії, а також на налагодженні електронного документообігу між профільними відомствами.


"Останні двадцять років люди при оформленні соціальних виплат та пенсій, вимушені ходити по колу за різними довідками, тоді як існують бази даних, де ці довідки є в електронному вигляді, - зазначив міністр. - Просто треба налагодити обмін інформацією між Мінфіном, ДЦЗ, ПФУ і нами, Міністерством соціальної політики. І зробити це потрібно в стислі терміни. Нам необхідно прискорюватися, адже прогнозується збільшення кількості отримувачів субсидій - з 5,5 до 9-ти мільйонів домогосподарств".

Як повідомлялося, Нацрада реформ монетизує субсидії на комунальні послуги.