ua en ru

Рева: ми підготували законопроект для часткової легалізації тіньового сектору зарплати

Рева: ми підготували законопроект для часткової легалізації тіньового сектору зарплати Фото: Андрій Рева очікує легалізації 2,5 млн додаткових платників ЄСВ

Законопроект передбачає внесення змін у закон "Про оплату праці"

Міністерство соціальної політики підготувало законопроект, норми якого дозволяють частково легалізувати тіньовий сектор зарплати. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів глава Мінсоцполітики Андрій Рева.

"Не секрет, що у нас величезний тіньовий сектор, і люди в ньому отримують гроші чорним налом і не платять ніяких податків, включаючи ЄСВ. Начебто зараз їм і добре, але потім виникають проблеми з нарахуванням пенсії. У нас є пропозиція, ми вже підготували законопроект, норми якого дозволяють частково легалізувати тіньовий сектор зарплати", - розповів Рева.


За його словами, мова йде про внесення змін у закон "Про оплату праці".

"Під оплатою праці ми повинні розуміти не просто мінімальну тарифну ставку, яка дорівнює прожитковому мінімуму, а весь заробіток. Це, в першу чергу, стосується недержавного сектора. І, як показують розрахунки, ми отримаємо легалізацію 2,5 млн додаткових платників ЄСВ. Це правильно і дозволить нам, не вдаючись до радикальних дій, збільшити кількість платників", - зазначив міністр.

Нагадаємо, раніше Андрій Рева заявив, що кількість тих домогосподарств, які отримють субсидії, може зрости до 8-9 млн.