ua en ru

Reuters опублікувало компромат на оточення Путіна

Reuters опублікувало компромат на оточення Путіна Фото: оприлюднено факти передачі нерухомості пов'язаним з Володимиром Путіним жінкам

Новоспечені власниці елітної нерухомості відмовляються від коментарів

Інформаційне агентство Reuters опублікувало компромат на оточення президента Росії Володимира Путіна, в якому розкриваються факти передачі нерухомості декільком жінкам, пов'язаним з російським президентом. Факти містяться в матеріалі Reuters "Менеджер з нерухомості та друзі Путіна".

За даними Reuters, бізнесмен із Санкт-Петербурга Григорій Баєвський, який є партнером мільярдера Аркадія Ротенберга, передав нерухомість імовірній дочці Путіна Катерині Тихоновій, двом родичкам імовірної подруги Путіна і депутата Держдуми Аліни Кабаєвої, а також студентці, яка позувала для календаря до дня народження Путіна. Вся нерухомість знаходиться в елітних комплексах в Москві і Підмосков'ї.

Reuters повідомляє, що, згідно з даними у відкритому доступі, бізнесмен передавав або продавав нерухомість трьом з цих жінок, а Катерина Тихонова при реєстрації фірми вказувала у якості власної адреси квартиру, яка належить Баєвському.


Повідомляється, що бізнесмен Баєвський веде бізнес з російськими мільярдерами Ротенбергами з 2011 року. Reuters відзначає, що компанії, співвласником яких був Баєвський, за останні два роки отримали державні замовлення на 6 млрд рублів.

Агентство направило запити по операціям з нерухомістю за останньою відомою адресою Баєвського та його підприємствам, однак не отримало відповіді. Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив інформагентству, що в Кремлі нічого не знають про Баєвського, а президент Росії з ним не знайомий.

Представник Ротенберга повідомив, що мільярдер не знає про майнові угоди Баєвського, а також спростував ймовірність угод бізнесменом від імені Ротенберга. Прес-секретар Баєвського також спростував інформацію про його роботу з компаніями або холдингом Ротенберга.

Також повідомляється, що Катерина Тихонова теж не відповіла на запит Reuters щодо зазначеної в документах на реєстрацію фірми квартири, яка належить Баєвському. Крім того, дані з відкритого доступу свідчать про передачу будинку та земельної ділянки в елітному районі Підмосков'я бабусі Аліни Кабаєвої Ганні Зацепіліній. Доступ до дому для репортерів закритий, охоронці відмовили Reuters у доступі до зв'язку з його жителями.

Крім цього, з даних у відкритому доступі стало відомо про передачу квартири Лейсан Кабаєвій, яка доводиться сестрою колишній гімнастці. Прес-секретар управляючої компанії відмовився від коментарів.

А в минулому році Баєвський передав квартиру в елітному московському комплексі Алісі Харчевій, яка в 2010 році позувала для календаря до дня народження Путіна. За її словами, операція була проведена через агентство нерухомості, а з Баєвським вона не знайома. Також Харчева зазначила, що квартира придбана в іпотеку.

Нагадаємо, раніше у Кремлі заявили про підготовку інформаційних атак на Путіна.

Прес-секретар Дмитро Пєсков також заявляв, що в разі оприлюднення інформації наклепницького характеру про Путіна, Кремль буде відстоювати свою позицію в суді.