ua en ru

Республіканці схвалять зростання податкових ставок для запобігання "фіскальному обриву", - Мінфін США

У переговорах між Білим домом і Конгресом щодо запобігання "фіскального обриву" намітився прогрес, і республіканці в найближчому майбутньому будуть змушені погодитися з очікуваним підвищенням податкових ставок. Про це повідомив міністр фінансів США Тімоті Гайтнер, передає "Росія-24".

"Я думаю, що ми домовимося", - заявив він.

На його погляд, республіканці в найближчому майбутньому будуть змушені погодитися з очікуваним підвищенням податкових ставок, оскільки без даної міри запобігти "фіскальному обриву" неможливо.

Раніше Президент США Барак Обама заявив, що успіх буде досягнутий тільки у випадку, якщо республіканці відмовляться від своєї твердої позиції проти підвищення податкових ставок на найбагатших американців.

Американський Президент виступає за підвищення податкових ставок для 2% найбагатших американців до 39,6%, як це було при Президенті Біллі Клінтоні. Представники адміністрації Обами також повідомили, що готові до меншої податкової ставки, якщо доходи бюджету будуть поповнюватися за рахунок ліквідації лазівок у податковому законодавстві.

"Фіскальний обрив" - справа найближчих двох-трьох тижнів. Республіканці запропонували новий план, що передбачає збільшення податкових надходжень на 800 млрд дол., але Білий дім і не подумав про його затвердження. Тепер сам Барак Обама попереджає американців про неприємності падіння з "фінансового обриву".

Читайте також: США загрожує надмірне скорочення дефіциту бюджету, - Кругман