ua en ru

Республіканська партія США погрожує бойкотом телеканали CNN і NBC, готує програми про Клінтон

Національний комітет Республіканської партії США звернувся до CNN і NBC з загрозою можливого бойкоту цих телеканалів, передає Reuters. Невдоволення республіканців викликали готуються на обох каналах програми, присвячені колишньому держсекретареві США Хілларі Клінтон. Так, CNN планує присвятити їй документальний фільм, який повинен вийти на екрани в 2014 р., а NBC випустить в 2015 р. присвячений їй міні-серіал.

Республіканці назвали це "політичним фаворитизмом, якому не місце в американській журналістиці" і "спробою вплинути на хід виборів в 2016 р.". Якщо телеканали не відмовляться від цих планів, Республіканська партія може відмовитися брати участь у проведених телеканалами дебатах і відмовити їм у праві мовлення в ході партійних праймеріз.

Представник CNN Барбара Левін звернулася до республіканцям з проханням "не робити поспішних заяв" зазначивши, що "якщо Республіканська партія дійсно відмовиться співпрацювати, їй буде важче донести свою точку зору до аудиторії". Телеканал NBC коментувати заяву Республіканської партії відмовився.

Клінтон поки що не оголосила про свій намір брати участь у виборах президента США в 2016 р., проте багато експертів вважають її одним з найбільш ймовірних кандидатів від Демократичної партії, після того, як чинний президент Барак Обама вже не зможе претендувати на наступний термін.