ua en ru

Рескомзем АРК має намір ініціювати передачу кримських земель держструктур місцевим радам

Республіканський комітет Автономної Республіки Криму (АРК) із земельних ресурсів має намір ініціювати звернення до центральних органів влади із проханням про сприяння включення земель, що належать держструктурам, у кордони місцевих рад. Про це говорилося на нараді робочої групи із координації діяльності органів виконавчої влади й органів місцевого самоврядування із забезпечення прав громадян, котрі проживають у Криму, на землю, передає прес-служба Рескомзему.
За інформацією прес-служби, більше 1100 га земель, що належать державним структурам, - Міністерству оборони, Національній академії наук, Українській академії аграрних наук тощо - не використовуються за призначенням. При цьому деякі ділянки не експлуатуються більше 10 років.
На думку глави Рескомзему Олександра Чабанова, землю доцільніше передати в розпорядження місцевих рад, аби її могли використовувати для потреб населення.
Нагадаємо, наприкінці жовтня 2010 р. голова Радміну Криму Василь Джарти заявив, що кримські підприємства санаторно-курортного комплексу, які зараз знаходяться в підпорядкуванні різних українських міністерств і відомств (Державної податкової адміністрації, Міністерства оборони, СБУ, Мінохорони здоров'я), мають бути передані Криму.