ua en ru

Яресько: Україна повинна повернути зовнішнім кредиторам 8,3 млрд дол. за списані 3,6 млрд

Яресько: Україна повинна повернути зовнішнім кредиторам 8,3 млрд дол. за списані 3,6 млрд Фото: міністр фінансів України Наталія Яресько

В результаті реструктуризації зовнішнього боргу, ВВП на душу населення зросте в 7,5 разів

Міністр фінансів України Наталія Яресько повідомило, що Україна повинна повернути зовнішнім кредиторам 8,3 млрд доларів за списані 3,6 млрд, за умовами реструктуризації зовнішніх боргів міжнародним кредиторам. Про це вона повідомила, виступаючи у Верховній Раді, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми маємо виплати в майбутньому 8,3 млрд доларів. Так, це більше, ніж 3,6 млрд доларів списання, які ми сьогодні отримуємо, але в тому числі у нас буде ВВП на рівні 600 млрд доларів - рівень сьогоднішньої Швейцарії. Ці 8,3 мільярда потрібно порівняти не тільки зі списаним боргом 3,6, а як 3,6 і відсотки, які ми повинні платити, якщо ми не списуємо", - заявила Яресько.

Разом з тим, вона прогнозує, що в результаті реструктуризації зовнішнього боргу, ВВП на душу населення зросте в 7,5 разів, середня заробітна плата в 11 разів, золотовалютні резерви та обсяг державного бюджету - в 6 разів, а середня сума пенсіі - 11 разів.

Нагадаємо, Яценюк: якщо Рада не підтримає законопроекти по реструктуризації боргу, то буде дефолт.