ua en ru

Яресько: текст меморандуму з МВФ змінюється майже щотижня

Яресько: текст меморандуму з МВФ змінюється майже щотижня Фото: Наталія Яресько зазначила, що третій транш макрофінансової допомоги від МВФ Україна отримає через 2-3 тижні після підписання меморандуму

Міністр зазначила, що третій транш макрофінансової допомоги від МВФ Україна отримає через 2-3 тижні після підписання меморандуму

Текст меморандуму з Міжнародним валютним фондом (МВФ) змінюється майже щотижня. Про це в ході прес-конференції повідомила міністр фінансів Наталія Яресько, передає РБК-Україна.

"Меморандум зараз обговорюється. Там таких конкретних проблем немає. Ситуація змінюється, меморандум змінюється. Майже кожен тиждень", - сказала вона.

Яресько не стала прогнозувати, коли буде виділено третій транш макрофінансової допомоги від МВФ, запевнивши, що це станеться через 2-3 тижні після підписання меморандуму.

"Я не можу казати, поки процес не пройде, а потім ще мають пройти збори їхніх директорів. Поки не підписаний меморандум, вони не можуть призначити дату. Дату вони можуть призначити тільки через два чи три тижні відповідно до їхньої процедури", - підсумувала вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство фінансів України не готове назвати дату підписання меморандуму з Міжнародним валютним фондом.