ua en ru

Яресько розповіла про основні напрямки бюджетної політики у 2016 р

Яресько розповіла про основні напрямки бюджетної політики у 2016 р Фото: Наталія Яресько

Глава Мінфіну розписала роботу з децентралізації управління місцевих бюджетів

Міністр фінансів України Наталія Яресько розповіла про основні напрямки бюджетної політики у 2016 р. Про це вона розповіла сьогодні у Верховній Раді України, передає кореспондент РБК-Україна.

"У питаннях взаємодії з регіонами - для забезпечення їх сталого економічного розвитку буде продовжено децентралізація управління бюджетними коштами та підвищено самостійність органів місцевого самоврядування. Зокрема:

1. Органам місцевого самоврядування відповідного рівня будуть делеговані повноваження з надання базових послуг.

2. Будуть передбачені зміни в підходах до організації галузевих політик.

3. Додатковий власний ресурс місцевих бюджетів, отриманий внаслідок впровадження реформи міжбюджетних відносин буде спрямований на здійснення повноважень щодо закладів культури, підготовки робітничих кадрів у ПТУ та інших навчальних закладах, а також підготовки кадрів у державних вищих навчальних закладах І-ІІ рівня акредитації",- повідомила Яресько.

При цьому вона також зазначила, що "до 2016 р. державна політика буде спрямована на подальшу дерегуляцію, зменшення фіскального навантаження, адміністративного тиску".

Пріоритетними завданнями податкової політики в 2016 р. будуть вдосконалення адміністрування ПДВ, створення системи податкового контролю, в залежності від ступеня ризику діяльності платників податків, створення нової культури сплати податків серед громадян і бізнесу, адаптація податкового законодавства України до законодавства ЄС, зменшення податкових перешкод для закордонних інвестицій.

Нагадаємо, як повідомила Яресько, запровадження нової податкової системи в Україні планується з 2016 р.