ua en ru

Яресько обіцяє створити електронну систему "Прозорий бюджет"

Яресько обіцяє створити електронну систему "Прозорий бюджет" Фото: Наталія Яресько

Міністр впевнена, що така система посилить громадський контроль за витрачання державних фінансів

Міністерство фінансів має намір створити новий модуль системи i.data, відповідний законопроект сьогодні схвалив уряд. Про це в ході засідання уряд заявила міністр фінансів Наталія Яресько, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми вже дуже багато зробили щодо формування модуля i.data, і у вересні він запрацює в повну силу. Кожен зможе перевірити використання публічних коштів. Наступний етап - автоматизація всього бюджетного документа обороту в системі "прозорий бюджет", - заявила міністр.

За словами Яресько, нова система буде "революційною за всіма напрямками" і відповідати стандартам Світового Банку та МВФ. У неї будуть інтегруватися дані ГФС, Нацбанку, Держказначейства і системи Prozoro.

"Всі документи без зайвої паперової роботи всіх міністерств і відомств будуть автоматично заливатися в Єдиний службовий кабінет у цій системі. Вона буде багаторівнева, і коли ми проект закінчимо - кожен українець зможе не тільки бачити бюджетні показники, але й порівняти їх за роками, по регіонах і постатейно", - заявила Яресько.

Міністр впевнена, що така система посилить громадський контроль за витрачання державних фінансів, зробить процедуру прозорішою і дозволить подолати корупцію.

Нагадаємо, раніше Наталія Яресько повідомила, що Мінфін розраховує на отримання від 8 до 10 млрд доларів від іноземних партнерів на бюджетні та інвестиційні потреби.