ua en ru

Яресько: компромісний варіант Податкового кодексу розглянуть сьогодні на Нацраді реформ

Яресько: компромісний варіант Податкового кодексу розглянуть сьогодні на Нацраді реформ Фото: міністр фінансів України Наталія Яресько

Міністр підкреслила, що навряд чи всі "будуть любити" даний варіант ПК

Компромісний варіант Податкового кодексу розглянуть сьогодні, 8 грудня 2015 року, на Національній раді реформ. Про це в ході дискусії на тему: "Податкова реформа та боротьба з корупцією: використання світового досвіду в Україні" повідомила міністр фінансів України Наталія Яресько, передає кореспондент РБК-Україна.

"Компроміс ми будемо пропонувати сьогодні на Національній раді реформ. Я не скажу, що компроміс буде означати, що кожен у цій країні буде це любити, бо думок дуже багато", - зазначила Яресько.

При цьому міністр додала, що підхід до прийняття нового Податкового кодексу буде збалансованим.

"Він ефективно зменшує оподаткування бізнесу, що нам потрібно для зменшення тіньової економіки, зменшує адміністрування і в той же час фіскально балансується з бюджетом... Ми пройшли, дійсно, цифру за цифрою з МВФ, щоб бути переконаним, що ми залишимося в полі нашої програми МВФ", - зазначила Яресько.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк пообіцяв, що Кабмін 9 грудня схвалить Податковий кодекс, а також проект держбюджету на 2016 рік.