ua en ru

Яресько: Кабмін Гройсмана повинен виконати програму МВФ в частині підвищення тарифів на газ

Яресько: Кабмін Гройсмана повинен виконати програму МВФ в частині підвищення тарифів на газ Фото: Яресько радить невідривно виконувати програму МВФ

Тільки з допомогою повної імплементації програми МВФ, Україна зможе повернути довіру бізнес-спільноти

Український уряд має невідривно виконувати програму Міжнародного валютного фонду (МВФ) і повністю її імплементувати. Про це повідомила екс-міністр фінансів України Наталія Яресько під час свого виступу у Вашингтоні.

Одним з обов'язкових пунктів програми є реформи щодо підвищення цін на газ до рівня ринкових.


"Це критично важливо. Ризик популізму досі дуже високий і в цьому небезпека. Тільки у разі повної імплементації програми МВФ ми можемо відновити довіру і впевненість не тільки наших міжнародних партнерів, але і бізнес-спільноти" - підкреслила Яресько.

Раніше повідомлялося, що новоспечений міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик анонсував проведення 18 квітня консультацій з фракціями парламенту, представниками МВФ і НАК "Нафтогаз України" з приводу прозорості формування тарифів в Україні.

Нагадаємо, Наталія Яресько претендувала на посаду прем'єр-міністра України і була готова сформувати склад "технократичного" Кабміну. Але Верховна Рада 14 квітня обрала прем'єром Володимира Гройсмана.