ua en ru

Рішення ЄС щодо санкцій проти Росії очікується сьогодні, - Порошенко

Рішення ЄС щодо санкцій проти Росії очікується сьогодні, - Порошенко Фото: Петро Порошенко розповів про результати саміту "Україна-ЄС"

Україна на саміті з ЄС донесла чітку і ясну позицію по мінськими угодами та ситуації на Донбасі

Рішення про санкції Євросоюзу проти РФ може бути прийнято сьогодні, 28 червня. Про це Президент Петро Порошенко заявив після завершення політичних консультацій високого рівня в рамках так званого міні саміту "Україна-ЄС", повідомляє пресс-служба АП.

"Ми очікуємо позитивних повідомлень в кінці роботи завтрашнього саміту ЄС, засідання Європейської Ради. Сьогодні надзвичайно важливо було передати останню інформацію щодо імплементації мінських угод, щодо тих проблем, які сьогодні є на окупованих територіях і довести чітку і ясну позицію України", - сказав Порошенко.


За його словами, питання санкцій проти Росії докладно обговорювалося під час зустрічі з керівництвом ЄС. Він також підкреслив, що санкції проти країни-агресора повинні бути продовжені і для цього українські дипломати повинні працювати і далі.

"Ми абсолютно впевнені, що нас почули і рішення має бути позитивним. Але ні в якому разі не можна говорити про те, що все вже вирішено - боротьба повинна вестися до останньої хвилини", - сказав він.

Нагадаємо, Україна та Євроюст підписали Угоду про співпрацю.