ua en ru

Рішення опозиції не голосувати за еврозаконопроект поправок до розділу "Правосуддя" Конституції - політичний шантаж, - ПР

Небажання представників опозиції підтримувати схвалений Конституційним Судом президентський законопроект поправок до розділу "Правосуддя" Конституції України ставить під сумнів їх євроінтеграційні устремління і європейську перспективу України. Про це заявив народний депутат України, член парламентської фракції Партії Регіонів Олег Зарубінський.

На даний момент сумнівів щодо прийняття поправок до розділу "Правосуддя" Конституції України немає, переконаний народний депутат. "Цей проект закону схвалив і Конституційний Суд України, і підтримала Венеціанська комісія. Її голова Джанні Букіккіо назвав його "позитивних кроків", - зазначив Олег Зарубінський.
Парламентарій підкреслив, що, за словами Джанні Букіккіо, такі зміни до Конституції є дуже позитивним кроком. Також важливо те, що вони були схвалені більшістю членів Верховної Ради, зазначив він.

Олег Зарубінський нагадав, що мова йде про частини положення законопроекту про невтручання Верховної Ради на процедуру призначення суддів. Але зараз у пресі з'явилися дивні заяви колишнього депутата Сергія Власенка, який піддав критиці проект змін до розділу "Правосуддя", зазначив парламентарій.

"Критикуючи розроблені спільно з Венеціанською комісією конкретні кроки, спрямовані на те, щоб зробити суди більш незалежними, і закликаючи опозицію в особі БЮТ саботувати прийняття євроінтеграційних законопроектів, Сергій Власенко, схоже, переслідує єдину мету - вирішити свої особисті справи», - вважає народний депутат. За його словами, робити це шляхом якихось провокаційних заяв і шантажу - це практика порочна і неповноцінна. "Тим більше, що про підтримку євроінтеграційних законів і про своє прагнення виконати зобов'язання перед ЄС неодноразово заявляли самі опозиційні лідери", - підкреслив Зарубінський.