ua en ru

Рішення щодо обмеження імпорту українських товарів до Росії було поспішним, - Янукович

Президент України Віктор Янукович наголошує, що рішення державних структур Російської Федерації щодо обмеження імпорту окремих груп товарів українського виробництва було поспішним. Про це він заявив сьогодні, 29 серпня 2013 р., під час інтерв'ю телеканалам.

журналістам Савіку Шустеру ("Шустер LIVE", телеканал "Інтер"), Олександру Ткаченку (студія "1+1"), Андрію Куликову (IСTV) та Ларисі Губіній ("5 канал"), передає прес-служба глави держави.

Янукович повідомив, що цю проблему він обговорив у ході телефонної розмови з Президентом РФ Володимиром Путіним, одразу ж як отримав інформацію про те, що відбувається на кордоні з Росією. Російський Президент також був здивований цими діями, назвав їх неправильними і запросив для пояснень керівників і фахівців.

"Я чітко зрозумів, що це рішення було поспішним і воно не було продуманим", - сказав Президент України.

Президент висловив переконання, що Україні необхідно шукати шляхи подальшого співробітництва з Росією та країнами Митного союзу.

"Я далекий від того, що нам треба ускладнювати стосунки з Росією і країнами Митного союзу. Нам, навпаки, треба думати, як їх спростити, як шукати порозуміння, як побудувати модель стосунків України з країнами Митного союзу. Саме це питання сьогодні хвилює і Президента Росії, тому що він добре розуміє, що будь-яка ситуація, яка буде ускладнювати ці стосунки, не піде на користь ні Україні, ні Росії", - підкреслив Янукович.