ua en ru

Рішення Кабміну завдало збитки "Нафтогазу" на 2,1 млрд грн, - екс-глава ДФІ

Рішення Кабміну завдало збитки "Нафтогазу" на 2,1 млрд грн, - екс-глава ДФІ Екс-голова ДФІ Микола Гордієнко

Рішення Кабінету міністрів України від 26 листопада 2014 р. завдало збитків НАК "Нафтогаз України" на загальну суму 2,1 млрд грн. Про це заявив екс-голова Державної фінансової інспекції (ДФІ) Микола Гордієнко на спільному засіданні парламентських комітетів з питань протидії корупції та забезпечення правоохоронної діяльності, передає кореспондент РБК-Україна.

"Прем'єр-міністр Яценюк 26 листопада 2014 р. підписав розпорядження №1211 про затвердження прогнозного балансу надходження та розподілу природного газу України на 2014 р., в якому передбачалося передати для потреб населення 15,1 млрд куб. м газу, видобутого ПАТ "Укргазвидобування" і 1,7 млрд куб. м - ПАТ "Укрнафта". Але за результатами фактичного розподілу "Укргазвидобування" було надано лише 13,4 млрд куб. газу, а з ПАТ "Укрнафта" надано нуль", - сказав Гордієнко.

Він зазначив, що замість українського газу на потреби населення було перерозподілено дорогий імпортний газ.

"Це завдало шкоди НАК "Нафтогаз України" на загальну суму 2,1 млрд грн. Масштаби такої корупційної угоди є безпрецедентними, що призвело до підвищення тарифів для людей", - заявив Гордієнко.

Нагадаємо, в розпорядженні Кабміну № 1211-р від 26 листопада 2014 р. "Про затвердження прогнозного балансу надходження та розподілу природного газу в Україні на 2014 р." була передбачена власний видобуток газу в Україні на рівні 20,4 млрд куб. м в 2014 р.